10 hurtige svar på beskatning af fri bil

10 hurtige svar på beskatning af fri bil

Hvad er beskatning af fri bil?

Svaret på spørgsmål 7 vil åbne dine øjne! Beskatning af fri bil er et personalegode for medarbejdere eller indehavere der som en del af deres løn lader virksomheden stille dem bil til rådighed. Dette personalegode skal der betales personskat af. Firmabilen må herefter benyttes til private formål i en omfang der er aftalt med arbejdsgiveren.

Hvad koster beskatning af fri bil?

Ud fra beskatningsgrundlaget beregnes der et årligt tillæg til den personlige indkomst. Dette tillæg påføres lønsedlen før skat og fratrækkes igen efter skat og derved bliver værdien af fri bil kun en skattemæssig konsekvens. Så det kan ikke entydigt siges hvad det koster, da den personlige skatteprocent har indflydelse på skattebyrden.

Hvordan beregnes beskatning af fri bil?

Der er en igangværende proces under afvikling og derfor ændres beskatningsprocenterne i de næste par år. Las os tage et eksempel på hvordan beskatning af fri bil 2024 beregnes. Vi antager at bilen har en værdi på 450.000 inklusiv moms og registreringsafgift. Beregningen vil så se således ud: Af de første 300.000 betales der 23% eller 69.000 af de resterende 150.000 betales der 22% eller 33.000. Samlet bliver det 102.000.

Til dette beløb skal der tillægges et miljøtillæg der udregnes efter co2 eller brændstofforbrug. Lad os i eksemplet antage at bilen køre på benzin og er opgivet til 13,5 km/l, så bliver miljøtillægget 2.480 * 600% eller 14.880. Disse to tal ligges sammen og den årlige personlige indkomst stiger med 116.880 eller 9.740 pr. måned.

Hvordan foregår beskatning af fri bil?

Når du bliver beskattet af fri bil, så foregår det via din lønseddel og tallene er indberettet via jeres løn bogholderi. Du skal ikke foretage dig noget i den periode hvor du har bilen stillet til rådighed.

Beskatning af fri bil elbil?

Det er ingen forskel på om du leaser en elbil eller en bil på konventionelt brændstof. Der gælder samme beskatningsregler han set hvilket køretøj du leaser.

Beskatning af fri bil en halv måned?

Du kan ikke have fri bil en halv måned. Som minimum bliver du beskattet af bilen i en måned om du sp har den til rådighed i 1 dag eller 1 måned. Du skal dog være opmærksom på at hvis du overskrider månedsskiftet, så er der beskatning for den måned også.

Beskatning af fri bil over 36 måneder?

Biler over 36 måneder beskattes efter samme regler, men hvor du typisk på fabriksnye biler ser leasingaftaler på 36 måneder, så ser du typisk leasingaftaler på 12 måneder på brugte biler. Der er den åbenlyse fordel at der ved at lave aftalerne på 12 måneder af gangen kan skatteoptimeres på beskatningsgrundlaget årligt. Man skal dog være opmærksom på at der skal være tale om reelle enkeltstående aftaler og ikke en flerårig aftale der blot er skåret op i mindre bider for at foretage netop skatteoptimeringen.

Kan man lease en bil privat gennem firmaet og undgå beskatning?

Det korte svar er NEJ, du kan ikke lease en bil erhvervsmæssigt og så benytte den privat uden at der sker personbeskatning. Du vil som udgangspunkt altid være skattepligtig af det personalegode som du stilles til rådighed. Du kan som medarbejder godt fraskrive dig brugsretten over bilen og på den måde undgå beskatning, men som virksomhedsindehaver er der skærpede omstændigheder der gør at SKAT vil dømme brugsret af bilen uanset om du har fraskrevet dig retten til brug af bilen. Den eneste måde hvorpå der kan opnås skattefritagelse er ved at lave en splitleasingaftale og derved dele udgifterne mellem erhverv og privat. Det kræver dog en vis portion selvdisciplin at indgå en sådan aftale og holde styr på den.

Må jeg køre på ferie i bilen i udlandet?

Hvis du har fri bil til rådighed, så må du som udgangspunkt køre over hele verden, dog kan din arbejdsgiver stille nogle restriktioner for brugen, bl.a ved udlandskørsel. Her skal du være opmærksom på at det typisk er fordi arbejdsgiveren ikke vil betale for din feriekørsel, men at du godt må tage bilen mod selv at skulle betale udgifterne. HUSK at beholde bonner på de udgifter du har haft til brændstof mv. da dette rent skattemæssigt skal fratrækkes din fri bil beskatning ved den efterfølgende løn kørsel.

Lad os tage udgangspunkt i ovenstående. Bilen du har stillet til rådighed koster dig 9.740 pr måned. DU tager den opnå sommertur til Italien og det koster ca. 4.000 i brændstof og spinkervæske mv. Når du kommer hjem og tilbage på job, så kan du bede bogholderen om at modregne dine udgifter i beskatningen og derved beskattes du kun af 9.740-4.000 eller 5.740 for den måned.

Beskatning af fri bil beregner!

Mange spørger om der ikke findes en beregner af fri bil. Det gør der ikke endnu og så ikke helt for hos Leasing Universe har vi for vores medlemmer lavet en formular, så de nemt og bekvemt kan få oplyst deres beskatning. Du man blive medlem helt gratis lige her.

Du kan læse mere om beskatning af fri bil på SKAT hjemmeside her.

5 ting du SKAL vide om restværdien

I dette blogindlæg berører vi leasingbegrebet restværdi. Det er faktisk lidt sjovt at det har så stor bevågenhed og ofte bliver italesat af venner og bekendte, men at det ved indgåelsen af leasingaftalen har så minimal betydning for leasingtager og det vil jeg belyse hvorfor. Hvis du kigger ind i et traditionelt bankfinansieret billån, så tænkes der ikke nævneværdigt over restværdien, men du ved om 60-84 mdr. så er bilen 0 kroner værd.

Når det så drejer sig om leasing, så er det lidt skræmmende når vi skal til at forholde os til noget som vi ikke rigtigt kender til eller som vi helst ikke vil forholde os til. Det er dog ikke raketvidenskab men mere rettidigt omhu når restværdien skal fastsættes. Det gode ved leasing er netop at restværdien ikke bliver afskrevet til 0, for bilen er jo altid noget værd. Jeg ser typisk leasingkunder der har lang leasinghistorik bag sig, men som stadig ikke forstår den samlede mening med de forskellige aspekter af leasingaftalen herunder specielt restværdien. Du kan læse mere om restværdien i vores bibliotek her.

HVAD BETYDER RESTVÆRDI I EN LEASINGAFTALE?

Når en leasingaftale indgås, så er der altid en restværdi i aftalen, for nogle er den skjult og for andre er den synlig. I de aftaler hvor den er skjult er der tale om operationel leasing eller privatleasing, altså aftaler hvor det typisk er fabriksnye biler inklusiv serviceaftale, her får du ikke muligheden for at beholde bilen efter endt leasing, men skal returnere den til leasingselskabet. Dermed har du ingen forpligtigelse for restværdien og derfor er den skjult.  Så lad os koncentrere os om den type leasingaftaler, hvor der er en restværdi. Disse aftaler går under navne som finansielle leasingaftaler eller flexleasingaftaler, vi kalder det efterfølgende for en leasingaftale.

Restværdien betyder faktisk meget i en leasingaftale, da den typisk udgør langt størstedelen af leasingaftalens værdi. For dig som leasingtager, betyder restværdien og værdisætningen heraf om du skal betale mere når aftalen afsluttes eller om du blot kan stille bilen eller udskifte den til noget andet. I skrivende stund ser vi et brugtvognsmarked der reagerer på de store prismæssige udsving der er på elbilsmarkedet og derfor er størstedelen af leasingtagere lige nu bagud på restværdien.

Er du bagud, skal du ikke ligge søvnløs. Der er 2 muligheder, enten skal du beholde din nuværende bil og afskrive mere på bilen i de kommende 12 måneder for at udligne det du er bagud eller muligheden for at afregne forskellen her og nu for derefter frit at kunne vælge hvilken bil du skal havde næste gang. Men mindre du står overfor en skelsættende begivenhed i dit liv, så ville jeg personligt rådgive dig til at vælge og forlænge aftalen, for derved at få noget værdi for den manglende afskrivning du står overfor at skulle foretage hvis du blot stiller bilen.

SKAL JEG BEKYMRE MIG OM RESTVÆRDIEN?

Ja, er det korte svar, okay dette svar bliver ikke kort. Du skal naturligvis have et vågent øje på restværdien eller i hvert fald have en god dialog med din leasingudbyder om netop værdisætningen af restværdien og ikke kun tage deres ord for gode varer. Brug selv 5 minutter på at kigge ind i det åbne marked for at få din egen ide om restværdien, du kan se vores guideline til udregning af restværdi i punkt 3 i denne blog.

Du kan ikke antage at din leasingudbyder kun vil dig det bedste for de har en forretning hvori deres primære opgave er at tjene penge til selskabet og derefter hjælpe dig, som leasingtager, om muligt. Lyder det som en umulig opgave, nej faktisk ikke, men det kræver at den restværdi som leasingudbyderen, i dit leasingtilbud, kommer frem med også kan stå på mål med den værdisætning der er i det åbne marked. Derfor er det altid godt at trykprøve leasingaftalen og være skeptisk når det kommer til restværdien, for det er nemlig dig der kommer til at betale gildet uanset hvordan restværdien er sat.

Det er kendt i markedet at flere leasingudbydere benytter restværdien til at reducere den månedlig ydelse i deres tilbud. Hvorfor gør de så det og hvilken effekt får det på mig som leasingtager? Jo ser du, den primære årsag for at benytte sig af det der i fagsprog kaldes for ”negativ afvikling”, er at fremstå billigere i et presset marked. Når du sidder og kigger på annoncer, så vil du kunne se sammenlignelige biler med vidt forskellige leasingydelser, men betyder vil bare at dem med den dyreste leasingydelse er netop for dyre? Nej ikke altid, faktisk kigger mere end 90% af leasingkunderne på den månedlig ydelse som eneste parameter om leasingaftalen er billig og det kan være farligt.

Lad os tage et eksempel, vi tager udgangspunkt i en bil der koster 250.000 uden moms, dette betegnes også som kontraktværdien. I eksemplet tager vi ikke højde for forrentning eller registreringsafgift, men kigger udelukkende på udviklingen i restværdien. Udbetalingen sætter vi til 20% af de 250.000 uden moms eller 50.000 uden moms og restværdien er så 200.000 uden moms, faktisk fra dag 0, men vi siger altid om 12 mdr.  Det virker jo lige til, men hvad nu hvis restværdien ikke var 200.000 uden moms, men derimod var 210.000 uden moms om 12 mdr. hvad sker der så?

Ved at ændre restværdien så kan leasingudbyderen jonglere med den månedlig ydelse i opad- eller nedadgående retning og her er det som hovedregel den nedadgående retning der benyttes. Ved at flytte restværdien med 10.000 uden moms ændrer den månedlig ydelse sig med 833 uden moms og dette i begge retninger. Jeg har set justeringer på helt op til 6.000 uden moms pr. måned i en leasingaftale!

Vi har i nedenstående graf illustreret de forskellige afviklingsformer i det finansielle instrument og som I kan se så er der 4 linjer. Den blå linje som er lige benyttes ved operationel leasing og privatleasing. Den grønne er den der benyttes ved finansiel leasing eller flexleasing og er også kaldet for trappemetoden, du reducerer nemlig restværdien ved at lave en ny leasingaftale med en ny udbetaling, lidt som at gå ned af en trappe. Den røde er ikke en løsning for novicer i leasingjunglen, men ofte den de kigger på når billige leasingydelser søges. Den gule linje er udtryk for den reelle markedsværdi.

Den grønne og den blå linje rammer den samme restværdi om 36 mdr. Den røde linje afvikles ikke som de andre 2 linjer og ligger væsentligt over de 2 andre linjer efter 36 mdr. Det er den røde linje der illustrerer hvad der sker hvis du benytter negativ afvikling i leasingaftalen. Det du vinder ved at benytte den røde linje, er en billigere månedlig ydelse mod at stå med en højere restværdi når aftalen udløber. Mange er fristet, da det jo kun er sølle 10.000 uden moms om året, men når du har leaset bilen gentagne gange så bliver forskellen mellem restværdien og den reelle markedsværdi i det åbne marked bare større og større.

Afviklingsformer

Derfor at det altid vigtigt at få oplyst kontraktværdien i leasingaftalen ellers kan du ikke regne dig frem til om det er en god leasingaftale eller om det er noget du skal undgå. Hvis kontraktværdien ikke er oplyst, så spørg ind til den.

HVORDAN KAN JEG SE OM RESTVÆRDIEN PASSER?

Hvis du selv vil lave lidt research, så er en søgning på det åbne tyske marked via mobile.de et supergodt værktøj til at kunne fastsætte restværdien på bilen. Det du typisk gør, er at finde en bil svarende til din egen bil og tillægge den 1 årgang, så f.eks. en årgang 2017 bliver til en årgang 2016 og så skal den naturligvis have kørt de tilsvarende flere kilometer som din bil vil have kørt om 12 måneder. Husk at krydse ekstraudstyret som din bil har af når du søger, sådan sammenligner du mest korrekt.  Når du har gjort det, så kommer der måske en 6-10 stykker frem.

Tag den billigste og den dyreste bil og divider deres pris med moms med 2, nu har du en median for udsalgsprisen af din bil om 12 mdr. Divider dette tal med 1,19 for at fratrække den tyske moms og gang derefter tallet med 7,5 for at konverteret fra EUR til DKK. Tallet der nu er regnet frem til, er udsalgspris for en tilsvarende bil om 12 mdr.  i danske kroner uden moms.

Du ved godt at du ikke får udsalgsprisen for bilen når den skal sælges og derfor skal du gange tallet med 0,85, da det nogenlunde svarer med det forventelige afslag som en opkøber vil byde eller som en anden bilforhandler vil tilbyde dig for din bil. De 15% skal ses som deres fremtidige fortjeneste på at sælge din bil, udbedre stenslag, sætte nye dæk på og servicere den og sende den til maler, så den står klar til et nyt salg. Når ja og så lige lidt for deres ulejlighed i form af garanti og fortjeneste.

Værd ydmyg og levn forhandlerne en smule til fortjeneste. Når du har gjort ovenstående, så er du nu mere sikker på om den restværdi du bliver præsenteret for i dit leasingtilbud, passer markedet eller om du skal bede leasingselskabet om at gå med dit ønske om restværdi.

Du behøver ikke at have søvnløse nætter over restværdien i din leasingaftale, men vær bevidst om den risiko der ligger hvis du ikke holder lidt øje med værdisætningen i det åbne marked. Beregningen vi netop har gennemgået, er en grundregel og kan ikke danne grundlag for en egentlig restværdi, da restværdien altid dannes ud fra markedskræfterne i et åbent marked, men det er et godt bud på hvad mere end 12 års brancheerfaring mønter sig ud i, når der kigges historisk i bunkerne af kontrakter.

KAN JEG UNDGÅ RESTVÆRDI?

I en finansiel leasingaftale kan du ikke undgå en restværdi. Den vil altid være et aspekt som der skal kigges på løbende. Hvis du ønsker at undgå en restværdi, så skal du kigger på operationelle leasingaftaler eller privatleasingaftaler.

SKAL JEG BETALE RESTVÆRDIEN NÅR LEASINGAFTALER SLUTTER?

Nej, du skal ikke betale restværdien når leasingaftalen slutter, men du har derimod en forpligtigelse overfor leasingudbyder på at anvise en 3. part CVR-registeret køber til bilen. At det skal være en 3. part, udspringer af leasingforordningen, for der er nemlig ikke tale om en leasingaftale hvis du anviser dig selv.

Kunne du faktisk gøre dette, så ville Motorstyrelsen kunne omstøde leasingaftalen og begærer fuld betaling af registreringsafgiften, da der ikke ville være tale om en reel leasingaftale, men at det så vil tale om en almindelig finansiering hvori man ikke kan benytte periodisk betaling af registreringsafgiften. Du kan heller ikke anvise en privatkøber af bilen, da leasingudbyder, så grundet købeloven vil få en garantiforpligtigelse overfor den private køber af bilen.

360 grader rundt om udbetalingen

De fleste spørgsmål omkring udbetaling. Læs artiklen og bliv klogere på hvad der sker med udbetalingen og hvordan den har indflydelse på din leasingaftale.

KAN JEG SELV BESTEMME UDBETALINGENS STØRRELSE?

Udgangspunktet i enhver leasingaftale er at køretøjet bliver mindre værd over tid og det skal der naturligvis afvikles på bilen i leasingperioden. Udbetalingen har indflydelse på restværdien, så reducerer du udbetalingen øges restværdien tilsvarende.

Leasingselskaberne vil typisk reguleres den manglende afvikling i den månedlig ydelse i stedet. Du kommer billigere i gang, men får så en højere månedlig ydelse for at ramme den samme restværdi som ved en højere udbetaling. Du kan godt have indflydelse på udbetalingens størrelse, der kan dog højest betales 30% af kontraktværdien før der er tale om et reelt leasingforhold. Så beløb på alt mellem 5 og 25% i udbetaling vil være en mulighed.

Hvis det er en bil der bliver hentet hjem til dig, så skal du forvente 20-25% i udbetaling og er det en bil du har haft, så ligger udbetalingen på 10-15%. De 5% er typisk noget der bliver brugt ved sæsonleasing og oftest i kombination med depositum, du kan læse mere om depositum her.

UDEN UDBETALING KAN MAN DET?

Ja, som udgangspunkt kan man godt, men det betyder at din kontraktværdi skal være markedskonform i det åbne marked. SKAT anviser at der skal være en form for afvikling i en leasingaftale, så benyt mindst 5% så er du sikker på at leasingsaftalen ikke bliver underkendt.

SKAL JEG BETALE MERE UDBETALING END NED TIL MARKEDSVÆRDIEN?

Nej, som udgangspunkt skal der ikke laves større udbetaling end markedsværdien kan bære, en større afskrivning kan resultere i dårligere forsikringsdækning ved tyveri eller totalskade, da forsikringsselskaberne ofte kun dækker op til kontraktværdien i seneste leasingaftale. Ydermere kan en lav restværdi ved leasingudbyders konkurs have indflydelse på kurators anskuelse af aktivet, dvs. at hvis du har afviklet bilen væsentlig under markedsniveau, så vil kurator kunne se en potentiel indtægt for konkursboet og have mere for bilen. Med andre ord, så kan du ikke få lov til at købe bilen fri til restværdien ved en evt. konkurs.

HVIS IKKE UDBETALING HVAD SÅ?

Har du en markedskonform restværdi på bilen, så skal der ikke mere udbetaling til, men for at nedbringe finansieringsbeløbet, så kan der betales et depositum i stedet for udbetaling. På den måde reduceres finansieringsbeløbet, men restværdien forbliver uændret. Det gode ved et depositum er, at der ved et salg hvor restværdien opnås, så returneres depositummet, leasingtager til fulde, altså inklusiv moms. Denne løsning ses typisk ved mere eksotiske biler der kun kører om sommeren og samtidig ikke har den normale afskrivningskurve, når det kommer til værdisætningen.

KAN MAN FÅ UDBETALINGEN TILBAGE?

Nej, man kan ikke få udbetalingen tilbage. Udbetalingen bruges til at reducere restværdien i leasingaftalen og dermed også finansieringsbeløbet. Depositum derimod kan du få tilbage når bilen sælges til restværdien.

KAN MAN BETALE UDBETALINGEN I KONTANTER?

Både ja og nej. Du kan som udgangspunkt godt betale med kontanter op til det gældende kontantloft, men flere leasingselskaber modtager ikke længere kontanter som en del af udbetalingen, da de er underlagt finanstilsynets hvidvaskningsregelment, læs mere om udbetaling her.

HAR JEG TABT UDBETALINGEN?

Det korte svar er nej. Når der betales en udbetaling, så reducerer den bilen kontraktværdi tilsvarende, eller det burde den som udgangspunkt gøre. Det betyder at din udbetaling indgår som en del i leasingaftalen. Elementer i en leasingaftale kan ikke tilbagebetales, for dette vil tilsidesætte definitionen af leasing og i yderste konsekvens vil der kunne dømmes fuld betaling af registreringsafgiften. Så udbetalingen er ikke tabt, men den reducerer den kontaktmæssige restværdi og reducerer rentebyrden i aftalen fordi du nedbringer restværdien inden aftalen effektueres.

6 spørgsmål om leasingydelsen

Når der skal beregnes en leasingydelse, så handler det om afviklingen og rejsen fra en kontraktværdien ned til en ønsket restværdi. Hvordan man kommer fra kontraktværdien til restværdien, er der mere end 100 forskellige måder på, men du kan være sikker på at den afvikling der skal foregå, den kommer du til at betale på den ene måde eller den anden. Vi har i denne artikel tunet ind på hvordan afviklingen er sammensat og de andre spørgsmål der presser sig på, når det kommer til leasingydelsen.

HVORDAN BEREGNES LEASINGYDELSEN?

Lad os tage et eksempel for at visualisere mekanismerne. Du har investeret i en bil, via et leasingselskab, der er 4 år gammel. Anskaffelsessummen eller kontraktværdien sætter vi til 200.000 ekskl. moms. Du kører ca. 30.000 km årligt og leasingselskabet ønsker at reducere bilen restværdi til 50% set over en 36 måneders periode. Så det bliver 200.000*50% eller 100.000 ekskl. moms der skal afvikles.

Der er af leasingselskabet beregnet en registreringsafgift på 250.000 heraf skal der i leasingperioden betales 36*0,5% eller 45.000 i registreringsafgift for perioden. Dertil skal der tillægges rente af restafgiften på 250.000-45.000=205.000*5,9%*36/12 eller 36.285. Så den samlede afgift der skal betales for leasingperioden er 45.000+36.285 eller 81.285 ekskl. moms.

Nu har vi fundet de enkelte delelementer til leasingaftalen, så nu kan vi sætte den sammen. Leasingselskabet køber registreringsafgiften ved indgåelse af leasingaftalen og derfor er den samlede anskaffelsessum eller kontraktværdien 200.000+81.285 ekskl. moms. Leasingselskabet låner pengene ud til 8%, læs mere om hvordan renten sammensættes i vores bibliotek, du kan læse mere on renten her.

Der skal betales for et sæt nummerplader, de koster 1.180 og er ekskl. moms når det er en leasingaftale. Papirarbejdet for at producere en leasingaftale varierer fra selskab til selskab, men vi sætter den til 4.000 ekskl. moms. Sætter vi alle disse tal ind i en matematisk formel, så kommer der en beregning frem med et resultat på 6.348 ekskl. moms eller 7.934 inkl. moms pr. måned i 36 måneder. Papirarbejdet og nummerpladerne betaler du for særskilt. Du kan læse mere om leasingydelse i vores bibliotek her.

HVAD ER EKSTRAORDINÆR LEASINGYDELSE?

Ekstraordinær leasingydelse eller udbetaling har det formål at nedbringe den månedlig ydelse overfor leasingtager og den er med til hurtigere at nedbringe restværdien af bilen overfor leasingselskabet. Lad os i ovenstående eksemplet antage at vi har betalt 36.000 ekskl. moms i udbetaling, så vil ydelse være 5.219 ekskl. moms eller 6.524 inkl. moms. Med andre ord så får du ved at betale 36.000 ekskl. moms i udbetaling som vi for eksemplets skyld omregninger til 1.000 ekskl. moms pr. måned en rentebesparelse på 128 ekskl. moms. Pr. måned. Det er op til leasingselskabets kreditpolitikker om de vil lade dig komme i gang uden udbetaling. Du kan læse mere om udbetaling i vores bibliotek her.

Har du en virksomhed er der 2 muligheder for bogføring af udbetalingen. Den første mulighed er at afskrive hele udbetalingen med det samme og derved opnå skattemæssigt fradrag for hele beløbet. Den anden mulighed er at aktivere udbetalingen og løbende udgiftsføre den sammen med leasingydelsen, det giver et mere retvisende billede, men ikke det ønskede fradrag når nu hovedaktionæren skal have ny bil i december, efter et godt regnskabsår.

Begge muligheder er åbne og de lander nok, i hvilket temperament revisoren i sidste ende har. En god ide er at rådføre sig med ham, så du ikke går ud og investerer i ny bil og indgår en leasingaftale med en stor udbetaling i december for netop at opnå fradrag i regnskabet og han så efterfølgende siger, at udbetalingen skal aktiveres. Pludselig bliver udbetalingen, selvom aftalen er indgået i december, en del af næste årsregnskab. Når det drejer sig om personbiler er der ikke fradrag for moms, du kan læse mere om momsfradrag i vores bibliotek her.

HVORDAN KAN JEG FÅ EN LAV LEASINGYDELSE?

Når vi tager udgangspunkt i ovenstående ydelsesberegning, så er der 3 måder hvorpå du kan få en lav leasingydelse.

  1. Du kan vælge en billigere bil
  2. Du kan hæve udbetalingen
  3. Du kan hæve restværdien

De første 2 punkter kan du selv bestemme, men det sidste punkt kommer an på leasingselskabet og om de mener at det er muligt at hæve restværdien. Du kan godt kombinere punkt 2 og 3. Lad mig forklare hvordan. Hvis du betaler en høj udbetaling og ikke reducerer restværdien tilsvarende, så hæver du jo faktisk restværdien. Sagt med andre ord, så bruger du en del af din udbetaling til at reducere den månedlig leasingydelse. Husk hvad jeg skrev indledningsvis, der er ikke noget quickfix når det kommer til afvikling. Du kan læse mere om negativ afvikling i vores bibliotek her.

KAN JEG TRÆKKE LEASINGYDELSEN FRA I SKAT?

Nej, som udgangspunkt kan du ikke trække leasingydelsen fra i skat. Det er en lejeaftale og ikke et lån. Så selvom du kender renten, så kan du ikke fratrække renteudgiften. Der kan dog være en åbning for at trække leasingydelsen fra i skat men kun hvis du benytter splitleasing. Her undgår du nemlig beskatning af fri bil og vil derved få en skattemæssig fordel i forhold til beskatning af fri bil.

Har du en enkeltmandvirksomhed og benytter splitleasing, så kan du faktisk godt sige at du kan trække den fra i skat. Udbetaling og depositum er fradragsberettigede og giver derfor en skattemæssig gevinst. Det er dog nok mere ordkløveri end det er faktum og kræver et erhvervsmæssigt set up. Du kan læse mere om splitleasing i vores bibliotek her.

SKAL JEG BETALE LEASINGYDELSE HVIS JEG IKKE BRUGER BILEN?

Ja du skal som udgangspunkt betale leasingydelse så længe du har nummerplader på bilen. Hvis du ikke bruger bilen, så kan du få lavet en stilstandsaftale på bilen og derved kun betale forrentning af bilen. Der ses typisk ved sæsonbiler. På den måde sparer du betaling af registreringsafgiften og grøn ejerafgift, samt en besparelse på forsikringen da bilen nu står på en såkaldt stilstandsaftale, du kan læse mere om stilstandsaftaler i vores bibliotek her.

VARIABEL LEASINGYDELSE – HVAD SKER DER LIGE?

Hvis dit leasingselskab benytter sig af variabel rente, så varierer din leasingydelse også i takt med at markedsrenten ændrer sig. Historisk set har renten holdt sig i ro og derfor har der ikke været de store udsving i en variabel og en fast rentepolitik, men indenfor det seneste års tid har forskellen været mere markant. Du kan ved at kende hvilken cibor rente leasingselskabet benytter, følge med i renteudviklingen. Hvis leasingskabet benytter cibor3 renten, så tilpasser de renten på samme måde som din bank gør. Som udgangspunkt giver en variabel renteprofil dig den bedste rente i forhold til en fast rente, medmindre renten tager større eller flere hop opad i leasingperioden.

Denne hjemmeside benytter cookies. For at benytte denne side, skal du acceptere vores brug af cookies.