360 grader rundt om udbetalingen

360 grader rundt om udbetalingen

De fleste spørgsmål omkring udbetaling. Læs artiklen og bliv klogere på hvad der sker med udbetalingen og hvordan den har indflydelse på din leasingaftale.

KAN JEG SELV BESTEMME UDBETALINGENS STØRRELSE?

Udgangspunktet i enhver leasingaftale er at køretøjet bliver mindre værd over tid og det skal der naturligvis afvikles på bilen i leasingperioden. Udbetalingen har indflydelse på restværdien, så reducerer du udbetalingen øges restværdien tilsvarende.

Leasingselskaberne vil typisk reguleres den manglende afvikling i den månedlig ydelse i stedet. Du kommer billigere i gang, men får så en højere månedlig ydelse for at ramme den samme restværdi som ved en højere udbetaling. Du kan godt have indflydelse på udbetalingens størrelse, der kan dog højest betales 30% af kontraktværdien før der er tale om et reelt leasingforhold. Så beløb på alt mellem 5 og 25% i udbetaling vil være en mulighed.

Hvis det er en bil der bliver hentet hjem til dig, så skal du forvente 20-25% i udbetaling og er det en bil du har haft, så ligger udbetalingen på 10-15%. De 5% er typisk noget der bliver brugt ved sæsonleasing og oftest i kombination med depositum, du kan læse mere om depositum her.

UDEN UDBETALING KAN MAN DET?

Ja, som udgangspunkt kan man godt, men det betyder at din kontraktværdi skal være markedskonform i det åbne marked. SKAT anviser at der skal være en form for afvikling i en leasingaftale, så benyt mindst 5% så er du sikker på at leasingsaftalen ikke bliver underkendt.

SKAL JEG BETALE MERE UDBETALING END NED TIL MARKEDSVÆRDIEN?

Nej, som udgangspunkt skal der ikke laves større udbetaling end markedsværdien kan bære, en større afskrivning kan resultere i dårligere forsikringsdækning ved tyveri eller totalskade, da forsikringsselskaberne ofte kun dækker op til kontraktværdien i seneste leasingaftale. Ydermere kan en lav restværdi ved leasingudbyders konkurs have indflydelse på kurators anskuelse af aktivet, dvs. at hvis du har afviklet bilen væsentlig under markedsniveau, så vil kurator kunne se en potentiel indtægt for konkursboet og have mere for bilen. Med andre ord, så kan du ikke få lov til at købe bilen fri til restværdien ved en evt. konkurs.

HVIS IKKE UDBETALING HVAD SÅ?

Har du en markedskonform restværdi på bilen, så skal der ikke mere udbetaling til, men for at nedbringe finansieringsbeløbet, så kan der betales et depositum i stedet for udbetaling. På den måde reduceres finansieringsbeløbet, men restværdien forbliver uændret. Det gode ved et depositum er, at der ved et salg hvor restværdien opnås, så returneres depositummet, leasingtager til fulde, altså inklusiv moms. Denne løsning ses typisk ved mere eksotiske biler der kun kører om sommeren og samtidig ikke har den normale afskrivningskurve, når det kommer til værdisætningen.

KAN MAN FÅ UDBETALINGEN TILBAGE?

Nej, man kan ikke få udbetalingen tilbage. Udbetalingen bruges til at reducere restværdien i leasingaftalen og dermed også finansieringsbeløbet. Depositum derimod kan du få tilbage når bilen sælges til restværdien.

KAN MAN BETALE UDBETALINGEN I KONTANTER?

Både ja og nej. Du kan som udgangspunkt godt betale med kontanter op til det gældende kontantloft, men flere leasingselskaber modtager ikke længere kontanter som en del af udbetalingen, da de er underlagt finanstilsynets hvidvaskningsregelment, læs mere om udbetaling her.

HAR JEG TABT UDBETALINGEN?

Det korte svar er nej. Når der betales en udbetaling, så reducerer den bilen kontraktværdi tilsvarende, eller det burde den som udgangspunkt gøre. Det betyder at din udbetaling indgår som en del i leasingaftalen. Elementer i en leasingaftale kan ikke tilbagebetales, for dette vil tilsidesætte definitionen af leasing og i yderste konsekvens vil der kunne dømmes fuld betaling af registreringsafgiften. Så udbetalingen er ikke tabt, men den reducerer den kontaktmæssige restværdi og reducerer rentebyrden i aftalen fordi du nedbringer restværdien inden aftalen effektueres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne hjemmeside benytter cookies. For at benytte denne side, skal du acceptere vores brug af cookies.